Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2023 » Январь » 20 » Ексголові «Нафтогазу» Коболєву повідомили про підозру
10:39
Ексголові «Нафтогазу» Коболєву повідомили про підозру

Ексголові «Нафтогазу» Коболєву повідомили про підозруПредставники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 січня повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 мільйонами гривень. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Там вказують, що йдеться про очільника компанії, який перебував на посаді протягом 2014-2021 років. У НАБУ не називають прізвища, та в цей час на посаді перебував Андрій Коболєв.

Слідство встановило, що Коболєв у травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 мільйон гривень (еквівалент 10 млн доларів).

Підставою для преміювання стали «екстраординарні досягнення». Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роках.

Слідчі наголошують, що ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 мільйона гривень). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році (12,49 мільйона гривень).

Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 мільйона гривень (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Під час розслідування антикорупційні органи стикнулися з перешкодами з боку колишнього керівництва держкомпанії. Останнє скерувало документи стосовно виплати премій голові правління держкомпанії до іноземних юридичних радників, які відмовлялися за запитом Нацбюро про міжнародну правову допомогу їх видати.

«Однак після одержання інформації щодо повернення у 2022 році цих документів у розпорядження компанії детективи НАБУ їх вилучили, що допомогло надати належну правову оцінку діям колишнього керівника компанії», — додали в НАБУ.

Яким може бути покарання?

Правоохоронці кваліфікували дії екскерівника «Нафтогазу» за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реакція Коболєва

На своїй сторінці у Facebook Коболєв написав, що точно не планує ховатися, а натомість буде «доводити свою правоту».

«Розуміючи, що відбувається її (підозри — ред.) підготовка, коли перебував за кордоном, відразу повернувся в Україну, щоб не давати приводу для звинувачень, що я кудись втік чи ховаюсь», — наголосив він.

Категория: Новости | Просмотров: 1269 | Добавил: admin | Теги: кримінальна справа, Нафтогаз, корупція, Андрій Коболєв, НАБУ | Рейтинг: 4.2/6
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...