Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2021 » Октябрь » 8 » Єрмаков: Мецгер рознервувався через 60 млн кредиту на купівлю Sky Mall
11:11
Єрмаков: Мецгер рознервувався через 60 млн кредиту на купівлю Sky Mall

Єрмаков: Мецгер рознервувався через 60 млн кредиту на купівлю Sky Mall Питання журналіста програми «Схеми», через яке відбувся скандал в кабінеті голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера, стосувалося кредитування банком купівлі ТРЦ Sky Mall. Про це заявив т.в.о. голови правління Сергій Єрмаков.

«Від клієнта був отриманий вейвер на розкриття відповідної інформації, в тому числі тієї, яка становить банківську таємницю. В квітні 2021 року банк надав кредит у сумі $60 млн двом компаніям – ТОВ «Отова мережа 2011» та ТОВ «Славіан». Загальний проєкт склав близько $80 млн, а реалізація угоди була направлена на купівлю Сергієм Брюховецьким ТРЦ Sky Mall у заявленого на той момент кінцевого бенефіціару бізнесу», – зазначив він.

За словами Єрмакова, на вимогу банку позичальник надав правові висновки професійних юристів, зокрема британського юриста, щодо врегулювання корпоративного конфлікту та щодо наявних судових позовів. «Відповідно до отриманих юридичних висновків, які містяться у кредитній справі банку, наявність арбітражного рішення у справі естонського бізнесмена Гіллара Теддера не ставило під загрозу право власності позичальників на ТРЦ Sky Mall. Застава банку є валідною», – зазначив він.

«У заставі банку перебуває весь комплекс споруд 1 та 2 черги та приміщення паркінгу ТРЦ Sky Mall. Також ми маємо поруку кінцевого бенефіціара – пана Брюховецького», – поінформував Сергій Єрмаков.

Банкір наголосив, що на момент видачі кредиту Сергій Брюховецький пройшов належну процедуру перевірки KYC. «У рамках перевірки банк не виявив жодної інформації, яка б свідчила про наявність кримінальних справ або проваджень у звязку із фактом володіння частками у компаніях, які зареєстровані у тому числі на непідконтрольних територіях», – сказав Сергій Єрмаков.

ЗМІ повідомляли, що Сергій Брюховецький є мешканцем окупованої Горлівки, а в конфліктах навколо Sky Mall брали участь компанія Arricano естонського бізнесмена Гіллара Теддера, бізнесмен Андрій Адамовський, інвестиційна компанія Dragon Capital та банк «Південний».

«На момент укладання кредитної угоди пан Брюховецький мав дійсну довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та фактично проживав у Києві», – сказав тимчасовий керівник банку.

Єрмаков додав, що рух коштів у рамках кредитної угоди відбувався або між рахунками в Укрексимбанку, або на рахунки позичальників в інших українських банках, або на власний рахунок контрагента.

Голова наглядової ради Оляна Гордієнко зазначила сьогодні, що наглядова рада банку досі не отримала пояснення голови Укрексімбанку Євгена Мецгера стосовно його реакції на це питання журналістів.

Єрмаков: Мецгер рознервувався через 60 млн кредиту на купівлю Sky Mall

Нагадаємо, вчора голові правління Укрексимбанку Євгену  Мецгеру та директору департаменту Володимиру Пікалову правоохоронці вручили підозру за обвинуваченням в перешкоджанні професійній діяльності журналістів Схем.

Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів (3400-8500 грн.) або обмеження волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Категория: Новости | Просмотров: 1113 | Добавил: admin | Теги: Володимир Пікалов, Євген Мецгер, Сергій Єрмаков, Підозра, Укрексимбанк, журналіст, Схеми | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...