Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2021 » Апрель » 8 » На Житомирщине открывают сельские амбулатории, из-за которых судятся с подрядчиками
19:46
На Житомирщине открывают сельские амбулатории, из-за которых судятся с подрядчиками

У середу, 7 квітня, на Житомирщині відкрили десяту нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Водночас щодо деяких об’єктів, які ще перебувають у процесі будівництва, є одразу кримінальні провадження проти колишніх підрядників за невиконання робіт та їхні позови до облдержадміністрації на компенсацію за нібито виконані обсяги.

Ситуацію прокоментував голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. За його словами, розбудова мережі сучасних амбулаторій у сільській місцевості потрапила під опіку президентської програми «Велике будівництво» минулого року як пріоритетний напрямок, що має сприяти покращенню якості медичних послуг у сільській місцевості.

На Житомирщині відкривають сільські амбулаторії, через які судяться з підрядниками

Наприклад, відкрита 7 квітня амбулаторія вартістю 9 млн грн обслуговуватиме майже 4 тисячі жителів Краснопільської громади Житомирської області, зокрема мешканців Краснополя, Безпечного, Мотрунків, Носівки, Поштового та інших. Однак, як раніше повідомляв Бунечко, з іншими об'єктами виникали певні труднощі.

«Багато об’єктів, що будувалися протягом 2018-2019 років, виявилися в незадовільному стані. Це стосується не лише амбулаторій, але й шкіл, гімназій, дитячих садочків. Ми вимушені були розривати договори з недобросовісними підрядниками та обирати нових. У деяких випадках доводилося, навіть залучати поліцію, щоб звільнити будівельні майданчики. Завдяки цьому протягом минулого та на початку 2021 року нам вдалося завершити вже 10 із 24 амбулаторій», – прокоментував ситуацію очільник області.

За даними реєстру, зараз відкрито 7 кримінальних проваджень стосовно трьох підрядників: ТОВ «СВП Майстер», ТОВ БК «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ», ПП «Прогрес-Буд». І саме дві останні компанії виступають найбільш активними позивачами до судів, вимагаючи сплати коштів за роботи, через низьку якість яких Житомирська облдержадміністрація розірвала з ними договори. Наприклад, ПП «Прогрес-Буд» рішенням суддів Рівненського Північно-Західного апеляційного господарського суду під головуванням Маціщук А.В. спробувала заблокувати рахунки департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, тим самим поставивши під загрозу реалізацію десятків проєктів президентської програми «Велике будівництво» на понад 180 млн грн.

За словами Бунечка, справа перебуває у касаційній інстанції.

«Ми впевнені у перемозі, адже не можна допустити, щоб компанії, які перебувають під слідством, через суди диктували свої умови усій області. Ми будемо відстоювати інтереси громад до кінця», – прокоментував ситуацію голова ОДА.

Нагадаємо що Північно-Західний апеляційний господарський суд м. Рівне – це той самий суд, який свого часу у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частину нафтопроводу «Самара–Західний напрям» за державою та фактично передав його структурам Віктора Медведчука.

Вектор NEWS

 

Категория: Новости | Просмотров: 1561 | Добавил: admin | Теги: Віктор Межведчук, Велике будівництво, Віталій Бунечко, Житомирська область | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...