Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2013 » Август » 1 » Реформа местного самоуправления: «передел» территорий или развитие институтов локальной демократии?..
10:06
Реформа местного самоуправления: «передел» территорий или развитие институтов локальной демократии?..

Реформа местного самоуправления: «передел» территорий или развитие институтов локальной демократии?..Действующая модель местного самоуправления в Украине не отвечает потребностям общин и не обеспечивает надлежащее развитие институтов локальной демократии. Об этом заявил президент Украинской ассоциации районных и областных советов, председатель Харьковского областного совета Сергей Чернов, открывая круглый стол «Проект Концепции реформы местного самоуправления и территориальной организации власти в Украине: пути внедрения».

«В условиях глобализации и процесса интеграции Украины в европейское пространство, отечественная система регионального управления требует существенной модернизации и совершенствования», – отметил он. И добавил, что документ был поддержан Конституционной Ассамблеей, Координационным советом по вопросам развития гражданского общества, а 21 марта текущего года Концепция была рассмотрена на заседании Совета регионов при Президенте Украины, и 8 апреля одобрен Правительством.

В свою очередь вице-премьер-министр Украины Александр Вилкул отметил, что речь идет не о «перекройке» административно-территориальных границ, а о перераспределении полномочий в пользу низовых органов власти.

«Люди должны понять, что они получают благодаря изменениям. Ведь конечная цель этих мероприятий - развитие экономики, рост заработных плат, создание новых рабочих мест, повышение комфорта проживания и уровня социальной защиты. Проект Концепции должно быть активно обсужден общинами », - сказал он.

Вице-премьер подчеркнул важность повышения эффективности использования Государственного фонда регионального развития. «С одной стороны должна быть адресность при предоставлении помощи, с другой стороны должно быть системность, которая бы учитывала стратегии развития по восходящей - община, город, район, область, Украина», - резюмировал Александр Вилкул.

Реформа местного самоуправления: «передел» территорий или развитие институтов локальной демократии?..По итогам  круглого стола участники выработали рекомендации:  

РЕКОМЕНДАЦІЇ

круглого столу «Проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: шляхи впровадження»

1.Кабінету Міністрів України, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вжити додаткових заходів для завершення процесу попереднього обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та внесення відповідного проекту Указу Президента України про затвердження Концепції на розгляд Президента України.

2.Вважати доцільним Верховній Раді Автономної Республіки Крим, обласним, районним, міським, селищним, сільським радам продовжити практичну роботу із роз’яснення та популяризації положень Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні і проекту Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування серед територіальних громад, депутатів місцевих рад, муніципальної громадськості і ухвалити відповідні резолюції з даного питання та надіслати їх на адресу Мінрегіону, відповідних всеукраїнських асоціацій до 1 вересня 2013 року для узагальнення.

3.Всеукраїнським асоціаціям органів місцевого самоврядування, недержавним експертно-аналітичним інституціям, що займаються проблематикою місцевого самоврядування та територіальної організації влади, надати експертну підтримку органам місцевого самоврядування в процесі обговорення, роз’яснення та популяризації положень проекту Концепції, зокрема з підготовки та розповсюдження відповідних друкованих, електронних, ефірних інформаційно-роз’яснювальних матеріалів.   

4.Кабінету Міністрів України, з метою сприяння в проведенні інформаційно-просвітницької кампанії із популяризації Концепції в процесі обговорення та подальшої її імплементації на національному, регіональному та місцевому рівнях, проведенні реформи місцевого самоврядування, доручити відповідним центральним органам виконавчої влади опрацювати питання щодо звернення до міжнародних програм науково-технічної допомоги, які реалізують проекти в Україні про можливість залучення додаткових ресурсів на зазначені цілі.

5.Звернутись до Голови Верховної Ради України В.В. Рибака з пропозицією про включення до порядку денного чергового засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування питання проекту Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а також редакції розділу проекту Концепції внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування.

6.Звернутись до Міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «За розвиток місцевого самоврядування» з проханням провести спільне засідання з Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування (Радою Національного конгресу) для обговорення актуальних питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

7.Запропонувати Всеукраїнським асоціаціям органів місцевого самоврядування провести розширене засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування для обговорення актуальних питань регіонального розвитку та реформування місцевого самоврядування, а також спільних завдань асоціацій в підтримці реформи місцевого самоврядування в Україні.


Категория: Новости | Просмотров: 1631 | Добавил: admin | Теги: Чернов, местное самоуправление, Ассоциация районных и областных сов, Вилкул | Рейтинг: 4.4/8
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...