Регистрация Вход
МЕНЮ САЙТУ

СТАТТІ

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під ...

Податкова діра «ОККО»: що приховує мережа АЗС під завісою волонтерстваБензин дуже вигідний товар для «скрутки», бо його можна прив’язати до будь-якого виробництва. Цю фразу голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав в квітні 2021 року...



Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та от...

Слуга народу Ірина Борзова заробляла у Криму та отримала дорогу квартиру Скандали у команді «Слуги народу» та президента Володимира Зеленського не вщухають. Цього разу йтиметься про незаконний кримський бізнес нардепа Ірини Борзової



Як нафта російського олігарха Силантьєва та технок...

Як нафта російського олігарха Силантьєва та технократа Сорокіна обтікає санкції Російська нафта та нафтопродукти без українських санкцій продовжують перетікати до європейських та британських автомобілів, наповнюючи бюджет країни-агресора




Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Block title
Block content

Поиск

Главная » 2021 » Ноябрь » 18 » Тисяча гривень від Зеленського: як їх будуть роздавати
19:15
Тисяча гривень від Зеленського: як їх будуть роздавати

Тисяча гривень від Зеленського: як їх будуть роздаватиОбіцяну президентом Володимиром Зеленським тисячу гривень вакцинованим не даватимуть на руки, а перераховуватимуть на віртуальні платіжні картки з другої половини грудня.

Судячи з озвучених урядом цифр, отримають ці гроші 6 млн українців, а виплачуватимуть до кінця 2022 року.

Як виплачуватимуть

Деталі виплат у середу озвучив прем'єр Денис Шмигаль. За його словами, 1 тисячу гривень "виплачуватимуть на віртуальні платіжні картки через "Дію". Раніше речник президента Сергій Никифоров написав, що мова не йтиме про "готівку на руки".

"Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит - називайте як хочете - на перелік товарів та послуг", - пояснив прессекретар Зеленського. Виплати мають початися з 19 грудня й продовжуватимуться весь наступний рік.

Володимир Зеленський анонсував, що на ці виплати виділять 6 млрд грн. Це може означати, що тисячу гривень отримає близько 6 млн українців. При цьому зараз, за даними МОЗ, дві вакцини отримали вже більше 9 млн громадян України.

Чіткий механізм виділення грошей допрацьовують.

Тисяча гривень від Зеленського: як їх будуть роздавати

Водночас Володимир Зеленський пообіцяв, що отримати виплату зможуть і люди, в яких немає смартфонів та які не зареєстровані у "Дії".

"Процес отримання грошей тими, у кого є "Дія", і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але нікого не забудемо", - анонсував Сергій Никифоров.

На що витратити

За отриману тисячу не можна буде купити продукти чи речі в магазинах.

"Їх можна буде витратити на квитки в кінотеатр, театр чи на концерт, на заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком тощо", - анонсував Денис Шмигаль.

А Сергій Никифоров відзначив, ці гроші призначені перш за все на підтримку українського бізнесу.

"Насправді, це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано, через споживачів", - пояснив речник президента.

"Таким чином влада, по-перше, демонструє вдячність людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а, по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень", - додав він.

Вичерпний перелік того, на що саме можна буде витратити "тисячу від Зеленського", також оголосять пізніше.

"Узагальнено - це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми - заохочення саме культурного та спортивного розвитку українців", - повідомив Сергій Никифоров.

А Денис Шмигаль пообіцяв, що бізнес, за чиї послуги розрахуються "ковідною тисячею", жодних податків за це не сплачуватиме: "Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії".

Категория: Новости | Просмотров: 1642 | Добавил: admin | Теги: вакцинація, витрати, Володимир Зеленський, тисяча гривень | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar

Обсудить на Юридическом форуме

ИНТЕРВЬЮ

Кирило Говорун: На гроші Новинського лобісти влаштовують танці з бубнами довкола «гонінь проти УПЦ»

Після початку повномасштабної війни 2022-го в мережі з'явилася антивоєнна декларація, яку підписали понад п'ять сотень богословів, релігієзнавців, філософів з усього світу. Серед авторів цього тексту був і Говорун.



Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського

Розпорошення ресурсу та план «Б». Чому замінили Залужного і що чекає на Сирського Військовий експерт окреслив перспективи та умови, в яких доведеться працювати новому головкому...